PÅ GÅNG

Lite om vad som händer i vår närhet och omvärld, vad vi håller på med och vad som inspirerar och påverkar oss. Vad händer på expeditionen just nu?

 • GOD JUL & GOTT NYTT ÅR FRÅN EXPEDITION MONDIAL!

  Nu åker vi ut på olika typer av egna Expeditioner för att samla inspiration och energi för 2018. 

  Vi ser fram emot att skapa ännu bättre upplevelser i stort som i smått under nästa år, tillsammans med er våra  vänner uppdragsgivare och samarbetspartners #bettertogether

 • UTVECKLING OCH FÖRBÄTTRING AV KUNDUPPLEVELSEN I ETT AV SJ's KONCEPT

  Vi utvecklar och förbättrar kundupplevelsen i ett av SJs koncept tillsammans med en fantastisk projektgrupp från SJs kunduppleve- och kunderbjudandeteam

  #bettertogether #sj #customerexperience #servicedesign

 • SAMSKAPANDE AV VASAMUSEETS NYA ENTRÉ

  Såhär gick det till när vi samskapade Vasamuseets nya entréombyggnad tillsammans med arkitekter, besökare och Vasamuseets medarbetare: http://expeditionmondial.se/cases/post/?permalink=samskapande-av-vasamuseets-nya-entré

  Tack för ett fantastiskt roligt och tvärdisciplinärt samarbete. Vi ser fram emot att se resultatet!

 • DEN NYA GIG-EKONOMIN OCH INNEBÖRDEN FÖR VÅRA TRYGGHETSSYSTEM

  Allt fler människor arbetar som frilansare, egenanställda, egenföretagare eller kombinatörer medan våra samhällssystem fortfarande är byggda runt traditionella anställningar. 

  Fredrik Bergfalk och Susanna Nissar har tillsammans med Unionen utforskat vilka behov människor i den nya "gig-ekonomin" har av trygghet, utveckling, hur man vill påverka sin arbetssituation och vilken roll ett fackförbund kan spela framöver.

  Tack alla ni som varit med och bidragit med tankar och idéer på hur man kan lösa mycket av det som idag krånglar när man inte har en fast anställning. Det kommer bli bra det här!

 • Design Thinking Intro course på Openlab Stockholm

  Vi har haft det stora nöjet att leda Design Intro Course på Openlab Stockholm där ursdeltagarna bjöd på många spännande insikter och idéer kring hur man kan göra kollektivtrafikupplevelsen ännu bättre. 

  Under två förmiddagar har deltagarna gått igenom Design Thinking-processen alla steg och arbetat i grupper kring hur man kan skapa en bättre social interaktion i kollektivtrafiken. Vad sägs om att införa animerade ljusflöden som hjälper resenärer att lämna plats för avstigande så att vi undviker onödiga irritationsmoment bland resenärerna i kollektivtrafiken? Eller att skapa olika temavagnar, till exempel "Läs och lyssna"-vagnen där man under sin resa kan ta del av olika berättelser i lugn och ro?

  Det fina är att alla dessa idéer utgår från verkliga behov från resenärerna som vi tillsammans tog reda på under dessa dagar tillsammans. 


  Bra jobbat allihopa!

  Läs mer om kursen här: https://designthinkingintro-nov-2017.confetti.events/

 • IDÉGENERERING OCH "VISUAL THINKING"

  Förra veckan ledde vi en heldag med idégenerering och "visual thinking" för ca 30 interdisciplinära masterstudenter som arbetar för att lösa riktiga samhällsutmaningar i Stockholmsregionen. Fokus låg på att använda skissande som verktyg för att kommunicera i projektgruppen, för att kunna samskapa med användare och för att utveckla idéer, med utgångspunkt i användarinsikter från djupgående kvalitativ research  de gjort. 

  Studenterna går masterkursen "Challenges for the Emerging City" på innovationslabbet Openlab, som drivs av Stockholm stad, SLL, Länsstyrelsen i Stockholm och fyra stora universitet i regionen. Syftet med labbet är att ta sig an Stockholmsregionens stora samhällsutmaningar och försöka skapa hållbara lösningar som möter riktiga behov. Dessa studenter arbetar nu med vattenutmaningar, kulturfrågor och framtidens transportsystem.  • GODA ANVÄNDARUPPLEVELSER HOS SL!

  Hur kan SL skapa bra användarupplevelser i alla sina system för resenärer och medarbetare? Tillsammans med SL utforskar vi detta.

 • DESIGN FOR SOCIAL GOOD

  Idag har vi varit och pratat om Design for Social Good på LiU Innovation och arbetat med samhällsutmaningar tillsammans med en härlig blandning av sociala entreprenörer, akademi, näringsliv och andra samhällsaktörer. Vi har bland annat jobbat med en mer hållbar turism, minska matavfall och genusfrågor i universitetsmiljön. 

 • EMPLOYER BRANDING MED STOCKHOLMS STAD

  Stockholms stad framtida ledare i traineeprogrammet fick igår en utbildning i Design Thinking på Openlab Stockholm och vi var deras coacher.

  Fantastiskt att se hur en härlig blandning av socialsekreterare, förskolelärare, landskapsarkitekter, byggnadsingenjörer, controllers samskapade tillsammans med medborgare kring en riktigt spännande utmaning: Hur förmedla att Stockholms stad är en attraktiv arbetsgivare och hur skapar vi världens bästa on-boardingprocess? 

  Vi hade en lekfull och rolig dag tillsammans och kom samtidigt fram till riktigt strategiskt vassa resultat. Vi var  imponerade av hur snabbt deltagarna satte sig in i metodiken och vilka bra resultat som kom fram.

  Stockholms stad har idag ca 43000 anställda inom vitt skilda yrkesområden och har ett fantastiskt traineeprogram! 

  Läs mer här: http://www.stockholm.se/Arbete/Lediga-jobb-och-praktik/traineeprogram/Mot-vara-traineer1/ • VÄLKOMMEN SUSANNE RINGSTRÖM

  Vi är så glada och stolta över att Susanne Ringström från och med idag är en del av vårt team på Expedition Mondial!

  Susanne har en bakgrund som produktdesigner från Beckmans Designhögskola med fokus på hållbarhet och social innovation. De senaste åren har hon arbetat med samhällsutmaningar på Openlab Stockholm och med hållbarhetsarbete på Beckmans. Parallellt med detta är hon också en engagerad social entreprenör som bygger upp den sociala innovationen Möbelbiblioteket. 

  "Det känns lustfyllt att komma in och lära av kunniga kollegor och metodutveckla tillsammans. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med service design för att skapa hållbara lösningar som möter reella behov!" säger Susanne. 

  Vi är så pepp på möjligheterna tillsammans och det blir härligt att få in Susannes unika kompetens som kompletterar oss andra och  ligger i linje med vad vi på Expedition Mondial strävar efter att vara.

 • SOCIAL ENTREPRENEURSHIP ACCELERATOR

  The social entrepreneurs and changemakers from #SEoutreachAccelerator are back!  

  Last time they were in Sweden we had the honor of training them in "Design Thinking for Entrepreneurs". We are therefore happy to hear that they  successfully implemented their new knowledges in co-creation and design thinking  to improve their businesses. As some of them said:

  "By understanding the end-user we could design the process and offer the right solution"

  "It helped me to really understand my customer's Pains"

  "Learning those methods was an important factor to get my business profitable" 

  In this last part of the Accelerator program they will need to get in touch with people who can help them scale their businesses. Want to contribute? Meet them at: <a href="https://lnkd.in/g4JVDPx" learn"="">http://se-forum.se/outreach/#entrepreneurs

  "Learn to Earn & Live to Give" pretty much describes the conditions for any social entrepreneur. Thanks Nina "Mothergoose" Othman for that saying! :)

 • DESIGN THINKING-KURS PÅ OPENLAB STOCKHOLM - ANMÄL DIG HÄR!

  Expedition Mondial är nu del av OpenLabs team av Design Thinking-coacher. 

  Är du nyfiken på Design Thinking, kan vi rekommendera OpenLabs prova på-kurs för yrkesverksamma. 

  Den 8e och 10e november är vi Susanna Nissar  &amp; Jenny Annebäck coacher på denna finfina kurs. Hoppas vi får se dig där!

  Anmäl dig här:  https://designthinkingintro-nov-2017.confetti.events/